Ingrediënten (2 porties):
1 blik bio tomatenblokjes
1 zoete puntpaprika
1 ui
1 teentje knoflook
4 eieren
50 gr Feta
Handje verse peterselie
Zout
peper
Voorbereiding
Snipper de ui
Hak de knoflook fijn
Snij de paprika in kleine stukjes
Bereiding:
Bak de ui en de knoflook
Bak vervolgens de paprika 5 minuten mee
Voeg het blik tomatenblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen
Maak 4 kuiltjes in het tomatenmengsel met een spatel en vul ieder kuiltje met een alleen het eiwit van een rauw ei. Bewaar de eidooiers in een schaaltje. Als je liever een hardgekookt eitje eet, dan kan je bij deze stap de eidooiers ook al toevoegen.
Zet een deksel op de pan en laat een paar minuutjes zachtjes koken, totdat alle eiwitten gaar zijn (en niet meer doorzichtig).
Leg dan voorzichtig de eidooiers bovenop de kuiltjes met eiwit, doe de deksel er weer op en laat het mengsel nog even een minuutje sudderen totdat de eidooiers warm zijn.
Voeg nog wat zout en peper naar smaak toe
Garneer het gerecht met gebrokkelde feta en gehakte peterselie
Serveer de shakshuka met rijst of plakjes zuurdesembrood