Ingrediënten (2 porties):
500 gr rode bieten
1 kleine ui
4 tenen knoflook
200 gram bio feta (50 gram voor garnering)
1 citroen
200 gr pasta (bijvoorbeeld van linzen of kikkererwten)
Walnoten of pistache noten
Zout
Peper
Verse peterselie voor garnering
Voorbereiding:
Doe de bietensap alvast in de blender
Snij de bieten en ui in grove stukken en doe deze ook in de blender
Doe tenslotte 4 tenen knoflook, 150 gram van de feta, een beetje zest van de citroen en het sap van een halve citroen erbij
Zout en peper erbij en blenden maar
Bereiding:
Doe de saus in een pannetje en warm deze op
Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven in een andere pan
Als de pasta klaar is doe je een klein beetje kookvocht bij de saus om de saus wat te verdunnen en/of gladder te maken
Meng de pasta en de saus door elkaar voordat je het op een bord legt
Decoreer met stukjes feta, noten en een beetje peterselie
Tip:
Je kan ook verse bieten gebruiken. Deze dien je dan eerst te schillen, in stukjes te snijden en te roosteren in de oven. Leg dan de bieten, ui, knoflook op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en bak deze 40 minuten op 200 graden. De rest van de stappen blijft hetzelfde.