Orzo met kip, spinazie en zongedroogde tomaten

Orzo met kip, spinazie en zongedroogde tomaten

Orzo met kip, spinazie en zongedroogde tomaten

  • Vital Talks

  • 1 minute read

Ingrediënten (4 porties):

  • 1 pak volkoren orzo (+/- 275 gr)

  • 500 gr kippendijen

  • 150 gr zongedroogde tomaten

  • 200 gr spinazie

  • 600 ml kippenbouillon

  • 175 ml rauwe melk of kokosmelk

  • 150 gr Parmezaanse kaas

  • 1 grote ui 

  • 3 teentjes knoflook

  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • Zout 

  • Peper


Optioneel: geroosterde pijnboompitjes 



Voorbereiding:

  1. Snipper de ui

  2. Hak de knoflook fijn 

  3. Snij de kip in blokjes

  4. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes 

  5. Snij de spinazie grof

  6. Rasp de Parmezaanse kaas


Bereiding:

  1. Doe olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig is

  2. Doe vervolgens de kipfilet erbij en bak deze gaar

  3. Meng de zongedroogde tomaatjes, knoflook en kruiden erbij en bak kort mee

  4. Voeg de orzo en bouillon toe en laat +/- 15 minuutjes zachtjes doorkoken, totdat de orzo alle bouillon heeft opgenomen en gaar is

  5. Doe dan de rauwe melk (of kokosmelk) er bij en roer goed door

  6. Voeg een aantal handjes grof gesneden spinazie naar smaak toe (wacht tussendoor telkens even totdat de spinazie geslonken is voordat je er meer bij doet)

  7. Als laatste voeg je het grootste gedeelte van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door. De overige geraspte kaas gebruik je ter garnering.


Optioneel: serveer met wat pijnboompitjes en eventueel nog wat stukjes zongedroogde tomaat ter decoratie