Ingrediënten (4 porties):
1 pak volkoren orzo (+/- 275 gr)
500 gr kippendijen
150 gr zongedroogde tomaten
200 gr spinazie
600 ml kippenbouillon
175 ml rauwe melk of kokosmelk
150 gr Parmezaanse kaas
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 theelepels Italiaanse kruiden
2 theelepels paprikapoeder
Zout
Peper
Optioneel: geroosterde pijnboompitjes
Voorbereiding:
Snipper de ui
Hak de knoflook fijn
Snij de kip in blokjes
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes
Snij de spinazie grof
Rasp de Parmezaanse kaas
Bereiding:
Doe olijfolie in een pan en fruit de ui totdat deze glazig is
Doe vervolgens de kipfilet erbij en bak deze gaar
Meng de zongedroogde tomaatjes, knoflook en kruiden erbij en bak kort mee
Voeg de orzo en bouillon toe en laat +/- 15 minuutjes zachtjes doorkoken, totdat de orzo alle bouillon heeft opgenomen en gaar is
Doe dan de rauwe melk (of kokosmelk) er bij en roer goed door
Voeg een aantal handjes grof gesneden spinazie naar smaak toe (wacht tussendoor telkens even totdat de spinazie geslonken is voordat je er meer bij doet)
Als laatste voeg je het grootste gedeelte van de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer goed door. De overige geraspte kaas gebruik je ter garnering.
Optioneel: serveer met wat pijnboompitjes en eventueel nog wat stukjes zongedroogde tomaat ter decoratie